applications

Uspešni projekti


UAVs on major construction sites

Aibot X6 na velikim gradilištima

Letilice poput Aibot X6 su zastupljene u mnogim oblastima premera. To ih ne ograničava samo na upotrebu za geodetski premer, već takođe uključuje kopove rudnika, deponije, puteve kao i druge objekte. Pored toga, ove višenamenske male letilice otvaraju uvođenje novih mogućnosti primene kao što je efikasnije upravljanje velikim gradilištima.

Pročitaj više!


Logo Asker Oppmaling AS

Asker Oppmaling AS – premer kamenoloma sa multikopterom

Tahimetar je dugo vremena bio ključan alat za geodetske inženjere i teško je zamisliti geodetski portfolio bez primene istih. Takav pristup, koji je korišćen za premeravanje i merenje tačaka, koji je omogućavao proračun horizontalnih pravaca, vertikalnih uglova i nagiba, od sada će biti upotpunjen sa Aibot X6.

Pročitaj više!


Logo Hamburg Port Authority

Hamburg Port Authority – Aibotix vrši inspekciju Köhlbrand mosta

Aibot X6: može da ide bilo gde, tamo gde konvencionalna oprema ne može da dosegne, ili gde je previše opasno za ljude. Inteligentni multikopter, prikazujući svoje specijalne osobine, vrši inspekciju hamburškog mosta poznatijeg kao Köhlbrand most.

Pročitaj više!


Professionelle Luftbildaufnahmen

Austrian Power Grid – inspekcija nadzemnih dalekovoda

Operater Austrian Power Grid AG (APG) za bržu i efikasniju inspekciju nadzemnih naponskih dalekovoda austrijske električne prenosne mreže, koristi Aibot X6 multikopter. Aibotix u bliskoj saradnji sa APG radi na razvoju individualnog rešenja za oblasti primene u prenosnim energetskim mrežama.

Pročitaj više!


Logo RWE

Westnetz – Inspekcija nadzemnih vodova

Isporučilac energije Westnetz će u budućnosti isključivo koristiti Aibot X6 prilikom inspekcije svojih postrojenja. Ovakva dva inteligentna multikoptera već su u vlasništvu flote Essen kompanije.

Pročitaj više!


Logo Ingenieure Trauneut

3D Modeliranje UNESCO svetske baštine u Meksiku

Meksička kompanija SkyBótica i Aibotix kreirali su detaljne 3D modele biblioteke i stadiona Narodnog Autonomnog Univerztiteta u Meksiku (UNAM). Oblaci tačaka sa rezolucijom većom od 5 mm zasnovani su na georeferenciranim snimcima visokog kvaliteta, generisanih iz vazduha sa Aibot X6.

Pročitaj više!


Logo RWE

Spitthöver & Jungemann – različiti geodetski zadaci

Spitthöver & Jungemann Geodete iz Westphalia (oblast Severne Rajne) su stručnjaci u širokom obimu geodetskih zadataka, od urbanog do ruralnog upravljanja zemljištem, pa sve do katastra i inženjerske geodezije. Geodete u svom radu sve više koriste Aibotix X6.

Pročitaj više!


Logo Ingenieure Trauneut

ing-Traunreut GmbH: Premeravanje reke uz pomoć Aibot X6

Donje područje bavarske reke Upper Alz, koje je bilo pogođeno teškim hemijskim zagađenjem u martu 2012. godine, trebalo je da bude potpuno revitalizovano i regenerisano. Za sva snimanja i merenja rečnog tok korišćen je Aibot X6.

Pročitaj više!


Logo Ingenieure Trauneut

CADS Survey and C.R.Kennedy: Premeravanje rudnika dijamanata u Australiji

CADS Survey, Australijska kompanija koja se bavi izgradnjom marina, gasovoda i pružanjem usluga u građevinarstvu, kao i servis za građevinske poslove C.R.Kennedy & Co, nacionalni uvoznik i distribuder geodetske opreme u Australiji, kao i proizvođač dronova iz Nemačke Aibotix, realizovali su premer jednog od najvećih rudnika dijamanata, uz pomoć Aibot X6 bespilotne. U ovom projektu su uspešno izveli takozvanu “negativnu tačku leta”, na 100 m ispod pozicije pilota.

Pročitaj više!