Standarde primenjujemo i učestvujemo u njihovom razvoju i usvajanju

Članstvo u ISO

Politika permanentnog poboljšavanja prakse, poverenja i iskustva laboratorije Vekom Geo, podrazumeva unapređenje kompetencija koje se dovode u vezu sa infrastrukturom kvaliteta geoprostornih merenja i na nacionalnom i na međunarodnom nivou.

Od aprila 2016. godine, odlukom Instituta za standardizaciju Srbije, delegirani smo kao zastupnici komisije u tehničkom potkomitetu ISO/TC 172/SC 6 Geodetic and surveying instruments u Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju ISO.

Kao punopravni član, prisustvujemo plenarnim sastancima tehničkog ISO potkomiteta, i učestvujemo u svim aktivnostima radnih grupa koje na međunarodnom nivou razvijaju, usaglašavaju i donose standarde u vezi sa geodetskim merilima.

Takođe ističemo da je akreditovana laboratorija Vekom Geo d.o.o. od 2015. godine član nacionalne komisije za donošenje i usvajanje standarda iz oblasti optike, fotonike, laserskog zračenja i zaštite očiju, u Institutu za standardizaciju Srbije.

Trudimo se da budemo posrednici između zahteva i potreba naših korisnika, i međunarodnih institucija koje u polju standardizacije na iste mogu da odgovore.