3D lasersko skeniranje za geodete

Neophodno u geodetskom alatu

Provajderi geodetskih usluga sve više dodaju 3D lasersko skeniranje u svoju tehnološku kutiju sa alatima kako bi replicirali fizički svet i pretvorili ga u virtuelno okruženje, koristeći softver za dobijanje važnih i korisnih informacija. Od Leica ScanStation P30/40 za najveću preciznost, P50 za najveći domet, Leica RTC360 za najveću produktivnost, do Leica BLK360 za manje lokacije i enterijere, dostupna se rešenja za lasersko skeniranje koja odgovaraju potrebama svakog geodetskog projekta.
Jednom kada snime digitalnog blizanca, sa izuzetnom brzinom i najvišim kvalitetom, oni imaju mogućnost da vizuelizuju, izdvajaju, analiziraju, razmenjuju i dele podatke uz pomoć softvera kao što su Cyclone, TruView, Cyclone ENTERPRISE i CloudWorx kako bi izvukli maksimum iz svojih podataka.

Unapredite vaše poslovanje sa 3D laserskim skeniranjem

3D lasersko skeniranje stvara konkurentsku prednost za geodete, omogućavajući preduzećima da snime bilo koju složenu geometriju sa najvećom produktivnošću čak i u najizazovnijim uslovima. Sa mogućnošću snimanja sveobuhvatnih podataka kroz 360 stepeni slika i milione tačno mernih tačaka, geodeti mogu brzo da naprave digitalnu verziju bilo koje lokacije koju mogu ponovo da posete putem impresivnog kancelarijskog softvera; analizirati direktno na terenu za potrebe nadzora I kontrolekvaloteta QA/QC; obezbediti nove vrste informacija; i maksimizirati nove oblasti, kao što je BIM.
Da li ste razmišljali o oblacima tačaka kao o sredstvu da se obezbedi više posla i poveća produktivnost u odnosu na klasična merenja tačku po tačku? Pogledajte ovaj vebinar da biste
otkrili najbolji način da dodate 3D lasersko skeniranje u svoje postojeće poslovanje posla.

Započnite upotrebu laserskog skeniranja pomoću MS60 MultiStanice

Geodeti mogu da počnu sa laserskim skeniranjem pomoću nove Leica Nova MS60 MultiStation, koristeći metode rada i Leica Captivate aplikacije koje su im poznate. MS60 spaja nekoliko tehnologija, omogućavajući korisnicima da obavljaju sve tradicionalne geodetske zadatke totalne stanice i lako skeniraju brzinom do 30.000 tačaka u sekundi – sve u jednom instrumentu. Sa specifičnom funkcionalnošću prikupljanja podataka za izračunavanje zapremine i kontrolu za merenje ravnosti, terenski timovi mogu precizno da prikupe više visokokvalitetnih podataka za manje vremena.
Uključujući digitalnu sliku i GNSS povezivanje, MS60 omogućava lak prelaza između merenja uglova I dužina, slikanja, skeniranja I spajanja svih podataka u jedanom projektu. Sa intuitivnim softverom Leica Captivate, geodeti takođe mogu poneti 2D i 3D digitalne projektne podatke na teren i imati ih na raspolaganju. U kombinaciji sa Leica Infinity, obezbeđen je besprekorni radni process za kombinovanje podataka iz MultiStanice, totalne stanice i GNSS-a kako bi se dobili kvalitetni rezultati.

Pravi izbor za zahtevne projekte laserskog skeniranja: ScanStation Leica P-serije

Najzahtevniji projekti laserskog skeniranja zahtevaju nenadmašnu brzinu, tačnost i domet. Geodeti se oslanjaju na 3D laserske skenere Leica ScanStation P-serije za isporuku 3D podataka najvišeg kvaliteta i HDR fotografije uz izuzetno brzu brzinu skeniranja od 1 milion tačaka u sekundi i dometom do jednog kilometra.
Dizajniran za potrebe geodeta za većom preciznošću, P-serija je opremljena geodetskim funkcijama (kao što su brza orijentacija, podešavanje azimuta, presecanje i poligonski vlak), nenadmašnim dometom i uglovnom tačnosti uparene sa niskim nivoom šuma i dvo-osnom kompenzacijom. Dizajnirana da radi čak i u najtežim uslovima, P-serija beleži podatke u svim vremenskim uslovima i ispunjava IP54 standarde zaštite od prašine i vode.
Uporedite tehničke informacije iz našeg portfelja da biste odlučili koji 3D laserski skener je najpogodniji za potrebe vaše aplikacije i projekte.

Savladajte svaki korak u procesu 3D laserskog skeniranja

Svesni da uspešan rad na terenu takođe zavisi od pripreme, prenosa i obrade 3D podataka, mi pružamo prodajnu, globalnu podršku i mrežu tehničkih usluga u svakom koraku kako bismo vam pomogli da odaberete pravo rešenje za 3D lasersko skeniranje i vodili kroz bilo koji tehnički problem . Prikupljanje podataka je samo jedan korak u procesu.
Dakle, bilo da snimate, obrađujete, modelirate objekte ili razmenjujete svoje podatke, mi pružamo širok spektar resursa koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite svoja rešenja za 3D lasersko skeniranje.

Vekom-Footer-001

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

Vekom-Footer-002

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

Vekom-Footer-003

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

Vekom-Footer-004

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…