Održavanje železničke infrastrukture

Leica SiTrack:One naše rešenje za popravku i održavanje železnice

Leica SiTrack:One obezbeđuje snimanje kompletne železničke infrastrukture bez potrebe za korišćenjem GNSS signala u cilju pozicioniranja. Svojim jedinstvenim dizajnom, ovo rešenje za održavanje železnice kao proizvod nudi visoko kvalitetne 3D oblake tačaka na osnovu kojih se može izraditi dokumentacija izvedenog stanja.

Vaše prednosti:
  • Povećana bezbednost prilikom merenja obezbeđena kroz radni procese koji podrazumeva minimalno zadržavanje na šinama
  • Povećana produktivnost korišćenjem jednostavnog softvera za snimanje realnosti
  • Lako i jednostavno upravljanje velikom količinom podataka
  • Lakši rad i prikupljanje podataka kako iznad tako i ispod zemlje
Precizno pozicioniranje bilo gde

Sofisticirani sistem koji se sastoji od dva moćna instrumenta za merenje distance (DMI) ili odometra, koji sistemu daju precizno pozicioniranje u oblastima gde nema GNSS signala, kao što su na primer tuneli podzemne železnice. Proces kalibracije sistema koji se izvodi na terenu garantuje permanentno poravnanje relativnih pozicija

Merenje sa bilo koje pozicije

Leica SiTrack:One je kompletno rešenje za poslove održavanja železnice koji je moguće prilagoditi potreba date situacije. Leica Scanstation P40 skener je moguće montirati ili vertikalno, centralno u odnosu na šine ili „glavom na dole“ direktno iznad šine. Prilikom poslova zamene pragova na železničkom mostu merenja se mogu izvršiti veoma brzo, a plan zamene svakog pojedinačnog praga se lako može generisati i kasnije optimalno primeniti.

Porodica rešenja za snimanje železnice
  • SiTrackScan, služi za kompetnu ekstrakciju železničke infrastrukture, tako da je obezbeđena inženjerska tačnost
  • SiRailManager, menadžment baze podataka kreira holistički pogled na mrežu železničke infrastrukture iz oblaka tačaka i signalnih lejera.

Kombinacija ovih rešenja formira SiControl platformu, koja se uklapa u zahteve Evropskog sistema za kontrolu vozova (European Train Control System), koja kao krajnji rezultat generiše rail xml potrebne za kontrolu vozova.