Brza 3D digitalizacija – poboljšanje izgradnje Smart City realnosti kroz vizuelnu transformaciju objekata

Leica Pegasus:Two Ultimate – mobilna platforma za skeniranje

Leica Pegasus:Two Ultimate je unapređena verzija platforma Pegasus:Two, pouzdane platforme za mobilno skeniranje koju proizvodi kompanija Leica Geosystems. Pegasus:Two Ultimate briše potrebu za šest kamera, menjajući ih sa dve suprotno postavljene panoramske kamere, koje kreiraju 24 MP  panoramske fotografije, usklađene sa podacima koje je pokupio laserski sistem. Sistem je moguće bezbedno postaviti na automobil, voz ili čamac. Kako bi se ubrzao proces obrade podataka u kancelariji, izmenjivi SSD diska vam omogućava da podatke jednostavno prenesete u kancelariju i nastavite obradu.

Novi Pegasus:Two Ultimate povećava vašu produktivnost – snimanje podataka je moguće u različitim svetlosnim uslovima i pri različitim brzinama vozila – jer je bolji dinamički opseg obezbeđen korišćenjem senzora koji imaju veći odnos veličine po broju piksela kao i dvostrukom svetlosnom senzoru. Kvalitet fotogrametrije i fotografija je poboljšan povećanjem rezolucije kamera na dvanaest mega piksela i ugrađenom JPEG kompresijom.

U poređenju sa Pegasus:Two sistemom, prednja i zadnja kamera su izbačene jer fotogrametrijska merenja sa ovih pozicija nisu potrebne u novom sistemi zahvaljujući geometriji mogućih stereo parova.

  • Bočne kamere imaju mogućnost snimanja 8 slika u sekundi, rezolucija 12 MP, svaka kamera ima vidno polje veličine 61° x 47°
  • Maksimalna veličina piksela na 10 m je 3mm
  • Kamera za snimanje podloge, sočivo 12 mm, omogućava snimanje duž puta ili u tunelu.

Panoramska 360° kamera

Novi sistem kamera rezolucije 24 MP donosi savršeno uklapanje snimljenih fotografija. Teleskopski štap na koje se postavljaju obezbeđuje maksimalnu bezbednost i najbolji pogled za kamere. Podaci sa kamere se mogu koristiti za dodeljivanje realnih boja snimljenom oblaku tačaka. Fotografije i snimljeni oblaci tačaka se mogu videti istovremeno.

Digitalizacija gradova

Digitalizacija infrastrukture gradova, planiranje, dodeljivanje resursa je osnova za pametne gradove, Pegaus:Two Ulitamate će vam omogućiti da rastete nudeći najbolje podatke na tržištu. Besprekorna integracija fotografija i oblaka tačaka će vam pomoći da jednostavno prepoznate podatke potrebne za autonomno kretanje vozila.

Razmena podataka

Koristeći novi Leica Pegasus:WebViewer, podacima možete pristupiti bilo kada sa bilo kog mesta. Pegasus:Two Ultimate omogućava bržu vizuelizaciju, isporuku podataka, kao i njihovo korišćenje skladištenjem svih podataka na internetu. Sistem omogućuje prikaz, merenje i navigaciju kroz oblaka tačaka u bilo kom internet pregledaču, bez instalacije bilo kakvih dodataka.

Povećana fleksibilnost

Dodatni portovi za eksterne digitalne senzore vam obezbeđuju da sve relevantne podatke o gradu pretvorite u „nule i jedinice“. Ušteda vremena se obezbeđuje korišćenjem eksternih USB 3.0 diskova za skladištenje podataka. Jednostavno ponesite disk kada završite snimanje i nastavite obradu u kancelariji, povezujući ga na bilo koji PC računar koji ima USB 3.0 interfejs.