Radarski snimci - Nova perspektiva posmatranja Zemlje

Capella Space

Decenijama su nam veliki, skupi sateliti koji rade pod vladinim zastavama davali petabajte zapanjujućih, bogatih slika. Koliko god su ove slike lepe, ograničena područja pokrivenosti i nepouzdane stope ponovnih poseta onemogućavaju stvaranje održivih merila za procenu dinamične i nestabilne planete.
Kada flota Capella satelita bude u potpunosti operativna, moći ćemo da pružimo satno pokrivanje svake tačke na Zemlji, izvedenu u rezoluciji od metra, kroz najveću svetsku konstelaciju radarskih satelita.

Prikupljanje podataka po svim vremenskim uslovima, danju ili noću

Satelitski snimci već dugo plene javnost, ali optički sateliti su ograničeni sa dva faktora: dnevna svetlost i vremenski uslovi. Oblačnost i mrak znače da se u bilo kom trenutku za samo oko 25% Zemljine površine može napraviti upotrebljiv optički snimak. Capella Space SAR sateliti, koji rade u X-opsegu, mogu da vide kroz oblake i u mraku, tako da uvek dobijete potrebne informacije kada su vam potrebne. 100% vremena.

Ograničenja optičkih sistema

50% Noć

50% Oblaci

25% Vidljivo

SAR: NEMA OGRANIČENJA

Capella Space SAR sateliti sa visokim mogućnošću čestih ponovnih preleta iste lokacije snimaju visokokvalitetne slike Zemlje u rezoluciji do 0.5 metra, a sa sposobnošću InSAR-a zabeležiće promene milimetarskih razmera na površini Zemlje.

Infrastrukturni monitoring

Ključno da su informacije pravovremene.

Kvar na infrastrukturi je često katastrofalan. Za operatere aerodroma, brana, elektrana, puteva i mostova širom sveta spremnost je ključna – a ključ spremnosti je pristup relevantnim i pravovremenim podacima.

Sada iz svemira možete da otkrijete sitne promene na izgrađenoj infrastrukturi na površini Zemlje ili čak ispod nje: nadgledajte integritet svoje kritične infrastrukture pomoću našeg svemirskog radara. Otkrivanjem ranih naznaka deformacija koristeći svemirsku tehnologiju, možete štedeti resurse i ekonomičnije održavati infrastrukturu.

Poljoprivreda

Sigurne žetve, od semena do skladišta

Od nestabilnosti cena, preko sezonske radne snage pa do, naravno, vremenskih uslova, proizvodnja hrane ja sa svih strana opkoljena nesigurnošću. Danas uzgajivači mogu pristupiti Capellinim informacijama stvorenim posebno za njihove potrebe kako bi procenili održivost i prinos sopstvenih žetvi, kao i merili i pratili globalne zalihe – od semena do distribucije. Budući da se naši podaci zasnivaju na radarima, možemo meriti vlažnost i zalivanje tla, otkriti gde su usevi oštećeni i pružiti pouzdan i aktuelan izvor za osiguranje. Putanje naše konstelacije znače da možemo pouzdano da nadgledamo hiljade hektara, a zato što sirove podatke obrađujemo u informacije, dobijate ih u formatu koji dopunjuje vašu infrastrukturu zemaljskih senzora.

Krizne situacije

Prvi i najbrži

Budući da vremenske prilike nisu faktor, ljudi koji prvi reaguju mogu dobiti najvrednije informacije na najbrži mogući način – što zaista utiče na ljudske živote. Komunikaciona infrastruktura je često prva stvar u katastrofi, ali ona nikada nije bitnija od pravovremenih i tačnih informacija neophodnih za spašavanje života. Naša pažljivo dizajnirana česta ponovna poseta iste lokacije pruža korisne obaveštajne podatke svima onima koji su u operacijama potrage, spasavanja i oporavka.