Prvi potpuno integrisani autonomni UAV LIDAR na svetu

Leica BLK2FLY Autonomni leteći laserski skener

Leica BLK2FLY je autonomni leteći laserski skener sa naprednim izbegavanjem prepreka za jednostavno snimanje stvarnosti iz vazduha. Snima spoljašnjost zgrada i drugih objekata kao i celokupno okruženje za stvaranje 3D oblaka tačaka tokom leta. BLK2FLY je dizajniran da bude jednostavan za upotrebu: sa nekoliko jednostavnih dodira na tabletu, korisnici mogu poslati BLK2FLY u vis kako bi autonomno skenirao spoljašnjost i karakteristike zgrada, kao što su teško dostupna područja poput krovova i fasada. Puštanje u rad samog uređaja jednostavno je kao i rasklapanje istog, nakon uključivanja pritiskom na jedno dugme i postavljanje na tlo spremni ste za poletanje.

BLK2FLY autonomni leteći skener

  • Omogućava skeniranje teško dostupnih područja poput fasada i krovova zgrada
  • Autonomno snima kompletnu spoljašnjost objekata kako bi kreirali 3D digitalne kopije
  • Kombinuje LiDAR, radar, kamere i GNSS senzore u moćnu GrandSLAM fuziju za ostvarivanje komplatne pokrivenosti objekta, otimizovanje linija leta i najbržeg povratka na početnu lokaciju.
  • Integriše napredno izbegavanje prepreka za vrhunsku sigurnost leta

Korisnici kontrolišu BLK2FLY putem aplikacije BLK2FLY Live na tabletu za pojednostavljeno letenje zasnovano na aplikaciji bez potrebe za prethodnim iskustvom u korišćenju dronova. Ovo omogućava laku i  intuitivnu kontrolu BLK2FLY -a, kao i video prenos sa kamere u realnom vremenu. Možete izabrati područje unutar mape na svom tabletu i BLK2FLY će stvoriti sopstvenu putanju leta za brzo i bezbedno skeniranje. Takođe možete dodirnuti oblast za skeniranje: jednostavno pošaljite BLK2FLY da skenira novu oblast dodirom bilo gde na 3D prikazu u aplikaciji.

Aplikacija BLK2FLY Live vam takođe omogućava da ručno upravljate BLK2FLY pomoću virtuelnih džojstika na tabletu. Ova bitna sigurnosna funkcija uvek čini da imate potpunu kontrolu u vašim rukama. Za povezivanje, BLK2FLY integriše WLAN i LTE komunikacione kanale do tableta za skoro neograničen domet komunikacije tokom leta.

BLK2FLY olakšava unos vaših podataka u željeni softver i deljenje skeniranih podataka sa drugima. Takođe radi besprekorno sa drugim Leica Geosistems senzorima i softverom. Možete direktno da otpremite svoje podatke u HkDR sa automatskom konverzijom u OBJ i vizualizaciju zasnovanu na oblaku, i takođe dozvolite drugima da pristupaju vašim podacima i rade sa njima putem HkDR-a. Ili prenesite svoje podatke u Leica Cyclone REGISTER 360 putem USB-C priključka ili putem WLAN u slučaju integracije u BIM.

Autonomno UAV skeniranje

BLK2FLY inteligentno uključuje okruženje oko sebe u svoje planove leta. Održava tačnu udaljenost za idealno skeniranje i formuliše optimizovane rute leta za povratak kući.

LiDAR senzor sa punom kupolom

Ugrađeni laserski skener pune kupole na BLK2FLY snima 3D oblake tačaka u svim pravcima.

GrandSLAM

BLK2FLY unapređuje GrandSLAM tehnologiju. LiDAR SLAM, Visual SLAM, radar i GNSS čine BLK2FLY potpuno autonomnim, lakim za upotrebu i sposobnim da leti bezbedno i precizno.

Potpuno skeniranje uz napredno izbjegavanje prepreka

BLK2FLY koristi višesmerni radar i LiDAR kako bi izbegao prepreke za tačno, neprekidno i bezbedno skeniranje.

Brze zamene baterija

Brza zamena baterija vas održava konstantno u vazduhu. BLK2FLY će vam se vratiti tokom skeniranja za nove baterije, a zatim nastaviti svoju misiju.

Prenosivost

BLK2FLY je lagan (2,6 kg/5,95 lbs) i lako se sklapa u transportnu torbu sa svim dodacima.

Imate li pitanja?

  • Laserski skeneri

Kontaktirajte nas u vezi Leica BLK2FLY

Za više informacija kontaktirajte našu prodaju