Revolucionarni beskontaktni GPR sistem za inspekciju tunela

Stream T

IDS GeoRadar, industrijski lider u neinvanzivnoj detekciji podzemnih instalacija i georadara za mapiranje, doneo je svoju stručnost u industriju tunela koristeći najnaprednije tehnologije i metodologije. Stream T je revolucionarno beskontaktno GPR rešenje za inspekciju tunela.

Tuneli su kritične komponente putne mreže i redovne inspekcije su obavezne kako bi se garantovao visok nivo bezbednosti.

Stream T je najnaprednije rešenje za uspešno merenje debljine obloge tunela , mapiranja armature , detekcije šupljina i lokacije vlažnih područja .

Stream T se isporučuje u 2 različite konfiguracije kako bi zadovoljio sve zahteve inspekcije i gradilišta. Puna konfiguracija uključuje obe frekvencije za duboko i plitko skeniranje u isto vreme, a Mini konfiguracija je optimizovana za duboko ili plitko istraživanje sa sistemom manje veličine. Sve konfiguracije uključuju namenski mehanički ram koji se lako može montirati na teleskopsku pokretnu ruku kako bi se omogućilo brzo i sigurno snimanje zidova tunela.

Stream T antene rade na razmaku do 20 cm od same površine tunela povećavajući brzinu snimanja do 5 puta jer mogu prikupljati podatke tokom kretanja do 60 km/h. Bezkontaktno rešenje takođe omogućava jednostavnu instalaciju sistema na daljinski upravljanu mehaničku ruku, povećavajući sigurnost operatera i izbegavajući zamor operatera.

Prednosti Stream T sistema uključuju:
 • Produktivnost : veću brzina akvizicije podataka do 5 puta u odnosu na tradicionalne GPR sisteme
 • Sigurnost operatera: antenski sistem se može jednostavno instalirati na daljinski upravljanu mehaničku ruku
 • Pokrivenost velikog područja : otisak antene do 100 cm poboljšava strukturnu procenu tunela zahvaljujući 3D rekonstrukciji
 • Modularna struktura: dostupne konfiguracije uvek dozvoljavaju ispunjavanje zahteva za inspekciju ili radu na gradilištu

Najbolje rešenje za nizove antena u klasi

Stream T je jedino rešenje ``ključ u ruke`` na tržištu za inspekciju tunela. Nudi jedinstveni višekanalni, višefrekventni i dvostruko polarizovani GPR sistem koji može mapirati tunele u samo jednom prolazu uz najveću penetraciju i rezoluciju u isto vreme.

Bezkontaktno prikupljanje podataka

Stream T antene rade na razmaku do 20 cm od same površine tunela povećavajući brzinu snimanja do 5 puta jer mogu prikupljati podatke tokom kretanja do 60 km/h. Bezkontaktno rešenje takođe omogućava jednostavnu instalaciju sistema na daljinski upravljanu mehaničku ruku, povećavajući sigurnost operatera i izbegavajući zamor operatera.

Više konfiguracija

Stream T se isporučuje u 2 različite konfiguracije kako bi najbolje zadovoljio zahteve inspekcije i gradilišta.
Puna konfiguracija uključuje obe frekvencije za duboko i plitko praćenje u isto vreme, dok je Mini konfiguracija optimizovana za duboko ili plitko istraživanje sa sistemom manje veličine. Sve konfiguracije uključuju namenski mehanički ram koji se lako može montirati na pokretnu teleskopsku ruku kako bi se omogućilo brzo i sigurno snimanje zidova tunela i svoda tunela.

3D obrada podataka

Softver za naknadnu obradu GRED HD 3D CAD omogućava korisniku jednostavno otkrivanje i mapiranje anomalija u 3D prikazu. Tomografija razvijena pomoću niza antena pruža vrlo jasne i lako prepoznatljive anomalije, pomaže pri interpretaciji podataka i analizi sa svim rezultatima koji se automatski izvoze u 3D CAD.

SOFTVER

GRED HD 3D CAD – Napredni softver za GPR obradu i snimanje

GRED HD 3D CAD je napredni softver za naknadnu obradu podataka koji korisnicima pruža sledeće funkcionalnosti:

 • Pregled radarskog skeniranja, filtere i makro naredbe za napredno filtriranje;
 • Odabir slojeva za automatsku analizu podslojeva;
 • Tomografski prikaz karte (C-Scan) uključujući fuziju radarskog skeniranja;
 • 3D vizualizacija podataka;
 • CAD veza;
 • Napredno ciljanje pomoću radarskog skeniranja i tomografskog prikaza;
 • Potpuni skup opcija za navigaciju, rezanje i označavanje anomalija

Stream T Video

Saznajte više o revolucionarnom beskontaktnom rešenju za inspekciju tunela