Monitoring rešenja za geodete

Najbolji senzori za svaku monitoring aplikaciju

Monitoring može početi od jednostavnih, neautomatizovanih merenja i lako prerasti u složenija, automatizovana rešenja. Rešenja za monitoring Leica Geosistems mogu kombinovati geodetske, geotehničke i meteorološke senzore za pouzdano, precizno prikupljanje podataka i siguran prenos podataka sa naprednom obradom, sofisticiranom analizom, izveštavanjem i vizuelnom prezentacijom.
Bilo za trajne ili privremene instalacije, naša rešenja se lako skaliraju, od jednostavnih ručnih web stranica do velikih projekata monitoringa u realnom vremenu, nadopunjujući vaš sistem dodatnim hardverskim i softverskim opcijama iz monitoring rešenja kompanije Leica Geosystems i IDS GeoRadar. Sa namenskim hardverom, poput totalnih stanica, digitalnih nivelira, GNSS prijemnika, GNSS antena, senzora nagiba, radara, meteoroloških senzora i softvera, naša monitoring rešenja su prilagodljiva za praćenje bilo koje ljudske aktivnosti ili prirodnog procesa.
Pogledajte predloženi webinar kako biste saznali kako naša nova generacija softvera za monitoring i totalnih stanica pruža kompletno rešenje prilagođeno svim potrebama projekta.

Počnite od najjednostavnijeg

Manuelni tj. neautomatizovani monitoring, poznato i kao kampanja ili periodično praćenje, može izvesti svaki geodeta koji može izvršiti merenja sa geodetskom opremom. Geodeti mogu započeti na ovaj način sa uglavnom istom mernom opremom kao i ona koja se koristi za sva druga merenja. Ova vrsta praćenja zahteva od geodete da svaki put poseti lokaciju radi merenja. Kada se podaci o merenju obrade i analiziraju, generiše se ručni izveštaj i šalje klijentu.
Želite li da uđete u monitoring? Na donjem blogu vodimo vas malim koracima do prelaska sa periodičnog na permanentni monitoring.

Prerastite uz polu-automatski monitoring

Prelazak na polu-automatizovani monitoring je jednostavno, potrebno je samo imati totalnu stanicu Leica Geosystems i instaliranu Monitoring aplikaciju na TPS. Ovo omogućava geodetima da, nakon prvog inicijalnog merenja, sva preostala merenja vrše potpuno automatski. Zatim se putem interneta podaci mogu automatski poslati u oblak na pregled u sklopu procesa prikupljanja podataka. Koristeći ovaj namenski softver i monitoring servise, geodeti mogu lako preneti podatke na pregled i obradu pre automatskog generisanja izveštaja.

Leica Geosystems aplikacija za Monitoring na TPS, omogućava automatizaciju prikupljanja merenih podataka, poboljšanje kontrole kvaliteta i osiguranje pomoću automatizacije i slanje na GeoMoS Now! Survey Edition direktno sa terena. GeoMoS Now! Survey Edition je web servis, jednostavan za upotrebu, dizajniran tako da omogući geodetima da sa lakoćom prikazuju i objavljuju svoje podatke o praćenju prema profesionalnom standardu.
Detaljnje informacije o pogledajte na stranici – GeoMoS Now! Surveying Edition.

Obezbedite automatizovano praćenje u realnom vremenu

Koristeći specijalizovani softver za automatizovano praćenje, geodeti mogu da snimaju, obrađuju i prenose podatke, i sve to u realnom vremenu, sa mogućnošću automatskog generisanja izveštaja. Automatsko ili kontinuirano praćenje može biti jednostavno za podešavanje i konfigurisanje za bilo kog geodetu koji može da vrši merenja pomoću geodetske opreme nakon početne obuke.

Sa specijalizovanom mernom opremom, kao što je Leica TM60 totalna stanica za monitoring i GeoMoS softverski paket, može se preći automatizovani monitoring uz minimalno dodatno učenje ili resurse. Sa GeoMoS Monitor softverom geodeti mogu prikupljati i automatski obraditi podatke, dok GeoMoS Now! omogućava analizu, vizuelizaciju i prezentaciju podataka na mreži. Leica Geosistems rešenja za monitoring obezbeđuju besprekornu integraciju hardvera i softvera. Jednostavni za upotrebu, intuitivni za instalaciju, senzori se mogu lako povezati sa oblakom ili lokalno instaliranim GeoMoS softverom, koji vas trenutno obaveštava o bilo kakvim pokretima i promenama. Sveobuhvatna vizuelizacija rezultata je uvek lako dostupna, preko pretraživača sa bilo kog mobilnog uređaja, optimizujući troškove rada i utrošenog vremena. Pogledajte kako se totalne stanice za monitoring, 4500 prizmi i niz drugih geotehničkih senzora koriste u najnovijim radovima metroa na centralnoj stanici u Sidneju, Australija.

Koristite svoje geodetsko iskustvo da bi ste se bavili monitoringom

Geodeti su već stručnjaci za većinu tehnika koje se koriste u praćenu stabilnosti objekata. Stručnjaci za monitoring i premer rade sa dimenzijama ili koordinatama, koriste mernu opremu (TPS/GNSS/nivoi) i slične tehnike merenja, imaju slične izvore grešaka i izlazne podatke za vizuelizaciju. Kod monitoringa, međutim, fokus je na merenju definisanih tačaka na objektu više puta na isti način i posmatranju kako se merenja menjaju tokom vremena. Sa poznavanjem alata za analizu mernih podataka, pripremu izveštaja i isporuku najtačnijih merenja, geodeti su prirodno pogodni za ovu specijalnost. Saznajte kako možete da pružite tačnost potrebnu za monitoring projekte u našem odeljku za učenje.

Vekom-Footer-001

VAŠ GEODETSKI PARTNER

Jedino Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti geodezije. Pogledajte kako vas mi možemo podržati našim rešenjima za merenje i pozicioniranje vrhunskog kvaliteta.

Vekom-Footer-002

UNAPREDITE VAŠE POSLOVANJE

Otkrijte kako vam  digitalizacija tehnologija i procesa može pomoći u poslovanju da kreirate nove mogućnosti, ostanete konkurentni i povećate produktivnost.

Vekom-Footer-003

GEODETSKA REŠENJA

Bez obzira na kompleksnost projekta, u okviru našeg širokog portfolija za  merenje, pozicioniranje, vizuelizaciju, ćete naći rešenje koje će vam pomoći da budete…

Vekom-Footer-004

UNAPREDITE VAŠE ZNANJE

Steknite nove veštine da bi ste bili efikasniji i pravovremeno reagovali na poslovne zahteve. Otključajte potencijal da bi ste ponudili bolje, brže i specijalizovanje usluge…