3D merenje dubine snega i upravljanje topovima za sneg

Leica iCON Alpine - Rešenje za upravljanje snegom

iCON alpine snow management je sveobuhvatan paket alata uključujući 3D rešenje za merenje dubine snega koji pruža podatke u realnom vremenu i prikazuje tačne dubine snega ispod noža u kabini mašine. To omogućava rukovaocu da odmah reaguje na snežne uslove i savršeno pripremi kosine prema 3D referentnom modelu.

Sa geoinformacijskim sistemom alpinePRO sistem možete proširiti svoje rešenje na kompletan sistem upravljanja za celokupnu infrastrukturu skijališta sa sveobuhvatnim funkcijama analize, procene i planiranja. 

Alokacija snega

Sneg je vredna sirovina, posebno veštački sneg. Bilo da je prirodni ili veštački, održavanje i korištenje na optimalan način tokom cele skijaške sezone potencijalni je izazov koji omogučava velike uštede. Zbog toga se sve veći broj skijališta za zimske sportove oslanja na modernu GNSS tehnologiju za efikasno upravljanje njihovim stazama. Leica iCON alpine osigurava precizno merenje visine snega do santimetra i ravnomernu raspodelu snega.

Napredna tehnologija senzora

Merenje u tri tačke ispod noža smanjuje rizik od sudara sa terenom i obezbeđuje preciznost pri radu sa nagnutim nožem. Tri mesta merenja osiguravaju preciznije pozicioniranje sečiva prema dizajnerskom modelu. Tehnologija dvostrukog nagiba osigurava kompenzaciju nagiba noža što značajno povećava tačnost merenja dubine snega pri obaranju noža gore ili dole. Kompenzacija nagiba prilikom obaranje noža je prednost prilikom uređenja staza i stvaranja snježnih parkova i takmičarskih staza.

alpinePRO

Pomoću alpinePRO rešenje možete proširiti kompletan sistem upravljanja za celokupnu infrastrukturu skijališta. Koristite alpinePRO za sveobuhvatne analize, procenu i planiranje. Čak možete povesti alpinePRO sa sobom i pomoću mobilne aplikacije koja Vam omogućava da dodelite zadatke, kreirate izveštaje i komunicirate sa kancelarijom kada ste Van zadatka.

Lako stvaranje snežnog parka

Leica iCON alpine rešenje vam štedi vreme i troškove prilikom pripreme zabavnog parka ili kursa za takmičenja. Koristite alpinePRO da tačno izračunate količine snega za stvaranje zabavnog parka i zahteve za dodelu sačuvanog ili veštačkog snega. Uvezite 3D datoteke od dizajnera snežnog parka direktno u Leica iCON alpine i precizno napravite stazu merenjem tačnih visina, minimizirajući ručni rad.