Real-time monitoring u službi zaštite života

Monitoring rešenja

Leica Geosystems ima 200 godina iskustva u oblasti preciznih merenja i preko 30 godina iskustva u radu sa sistemima za automatski deformacioni monitoring. Sa izuzetnom kompetentnošću u akviziciji, menadžmentu i analizi prostornih podataka za deformacioni monitoring, Leica Geosystems je posvećena kontinualnom razvoju inovativnih hardverskih i softverskih rešenja i, uspostavljanju novih standarda u oblasti monitoringa.

Svaki monitoring projekat je drugačiji i jedinstven. Monitoring rešenja Leica Geosystems kombinuju raznovrsnost i fleksibilnost u prilagođavanju vašim zahtevima bez obzora na okruženje ili objekat koji zahteva praćenje. Bilo da je u pitanju ljudska aktivnost ili prirodni proces, možete se osloniti na dokazana rešenja Leica Geosystems koja uvek obezbeđuju najviši nivo bezbednosti, performansi i održivosti.

ZGRADE I OBJEKTI

TRANSPORTNA INFRASTRUKTURA

ŽIVOTNA SREDINA

ENERGETSKA INFRASTRUKTURA

RUDARSTVO

Planiranje

U fazi planiranja projekta, monitoring pomaže u preliminarnoj analizi i testiranju gradilišta. To pomaže u određivanju održivosti i stabilnosti terena koji obuhvata sam projekat i oblasti koja ga okružuje pre nego što projekat počne sa izvođenjem.

Izvođenje projekta

Uz konstantne aktivnosti i pomeranja, izgradnja donosi mnoge rizike koji mogu uticati na zdravlje i bezbednost svih koji rade na, i oko gradilišta. Bilo da je u pitanju detektovanje pomeranja u okviru samog projekta ili okolini, važno je da se monitoring sprovodi tokom cele faze realizacije.

Monitoring zdravlja objekta

Dugoročni monitoring obezbeđuje praćenje stabilnosti postojećih objekata podložnih uticaju održavanja i starenja, kao i potencijalnom uticaju građevinskih aktivnosti u okolini objekta, seizmičkih aktivnosti i drugih prirodnih hazarda.

Nadogradivost

Monitoring može izgledati zastrašujuće za nekoga sa malo ili bez iskustva, ali prvi korak u pravcu kampanjskog monitoringa je jednostavan i zahteva samo totalnu stanicu i monitoring program na njoj. Monitoring je lako nadogradiv u pravcu većih real-time monitoring projekata proširujući vaš sistem dodatnom opremom i softverskim opcijama iz Leica Geosystems i IDS GeoRadar monitoring rešenja.

Jednostavan proces

Leica Geosystems monitoring rešenja obezbeđuju besprekornu integraciju hardvera i softvera. Jednostavni za instalaciju na terenu, senzori se lako povezuju na GeoMoS monitoring softver, koji vas trenutno informiše o bilo kakvim promenama ili pomeranjima. Sveobuhvatna vizuelizacija rezultata je lako dostupna u svakom trenutku, putem web pretraživača na bilo kom mobilnom uređaju.

Imate pitanja? Mi imamo odgovore!