Integrisana platforma za praćenje stabilnosti kosina u rudnicima

HxGN GeoMonitoring Hub

Pomeranje kosina je oduvek predstavljalo jedan od najvećih rizika u rudarstvu, a praćenje njihove stabilnosti je integralni deo bezbednosti u rudnicima. Po prvi put je jedna integrisana softverska platforma, HxGN GeoMonitoring Hub, u mogućnosti da kombinuje, analizira, vizualizuje i vrši unakrsnu proveru rezultata dobijenih korišćenjem automatskih monitoring sistema kao što su totalne stanice, GNSS, radarski sistemi, geotehnički i atmosferski senzori, InSAR, kao i manuelna očitavanja u jednom geografskom okruženju 

Radarska tehnologija i tradicionalni monitoring pomoću prizmi, iako izuzetni komplementarni, nikada do sada nisu bili integrisani u jednoj platformi. Integracijom podataka iz dve postojeće platforme, IDS GeoRadar Guardian platforme i Leica GeoMoS Monitoring rešenja, HxGN GeoMonitoring Hub sada donosi najbolje iz oba sveta u jednom softveru. 

Jedna platforma za sve monitoring senzore

Kada je u pitanju bezbednost u rudnicima ne postavlja se pitanje monitoring tehnologije. Radarska tehnologija, tradicionalni monitoring pomoću prizmi, GNSS i geotehnički senzori su izuzetno komplementarni i svojim specifičnostima doprinose sveobuhvatnom, kompletnom razumevanju stabilnosti kosina.

Hexagon monitoring rešenje

Kako su obe kompanije deo Hexagon grupe, dva lidera u monitoring stabilnosti kosina u rudnicima, Leica Geosystems i IDS GeoRadar su ujedinili snage da bi ponudili ono najbolje iz geodetski i radarski baziranih metodologija praćenja stabilnosti u jednom sveobuhvatnom softverskom rešenju. HxGN GeoMonitoring Hub besprekorno sinhronizuje podatke iz Leica GeoMoS i IDS Guardian softvera, kao i softvera drugih proizvođača.

Lak za učenje i razumevanje

Fleksibilan I moderan interfejs obezbeđuje direktan pojednostavljenje monitoring operacija, minimizaciju vremena potrebnog za učenje. Baziran na tzv. “dashboard” i “drag-and-drop” alatima za kreiranje izveštaja, važni podaci su raspoloživi sa samo par klikova, omogućavajući brzo i bolje informisanje potrebno za donošenje odluka.

Automatski i u realnom vremenu

HxGN GeoMonitoring Hub je sposoban da kombinuje, analizira, vizualizuje i vrši unakrsnu proveru svih merenja dobijenih monitoring senzorima u rudniku. Potpuno automatizovan, HxGN GeoMonitoring Hub obezbeđuje u realnom vremenu integraciju podataka sa velikog broja senzora raspoloživh na tržištu, povezujući terestričke radare, totalne stanice, GNSS i monitoring senzore drugih proizvođača na jednom mestu.